Site Overlay

over Andrea Grevink

over

Andrea Grevink

andrea grevink de dood doener

de dood doener

de dood doener is een platform over kunst, rouw & dood en is opgericht door Andrea Grevink. Via Instagram deel ik onderwerpen die mij interesseren. Deze onderwerpen hebben altijd een link naar kunst of rouw, met als overkoepelend thema: de dood. Volg @dedooddoener op Instagram als dit onderwerp ook jouw interesse heeft.

Ik ben Andrea Grevink en ik ben de dood doener. Na jaren in de cultuursector gewerkt te hebben ben ik sinds 2021 ook werkzaam in de uitvaartbranche. Met de dood doener beweeg ik tussen de twee werkvelden in, tussen kunst en de dood.

Ik ben 33 jaar en woon samen met mijn vriend en dochter in Rotterdam. Dit is de stad waar ik geboren en getogen ben. In Rotterdam heb ik een atelier, een fijne plek waar ik eigen werk maak. Daarnaast verzamel ik beelden en verhalen rondom de dood.

Waar het is begonnen

Gedurende mijn opleiding culturele en maatschappelijke vorming (BA Social Work) en later de studie autonome beeldende kunst (BA Fine Arts) is mijn interesse voor de dood begonnen. Ik vond ‘de dood’ altijd al een magisch onderwerp en dat is in de jaren alleen maar blijven groeien. Vragen zoals: waar blijven we na het leven, bestaat de ziel, is er een hemel, reizen we naar een andere wereld of is er niets … denk jij wel eens na over de dood?

In het eerste jaar van de kunstacademie verloor ik mijn liefste vriendin aan zelfdoding. Deze gebeurtenis, nu tien jaar geleden, heeft veel teweeggebracht. Het heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat ik met toewijding mijn werk in de uitvaartbranche doe. Met kunst, theater en muziek heb ik het onderwerp van rouw en dood jarenlang benaderd. In eerste instantie vooral voor mezelf. Maar later kon ik het onderwerp ook verweven in mijn werk. Sinds januari 2021 voeg ik mijn kennis toe aan mijn eigen ervaring met de dood en komt allemaal samen bij het platform: de dood doener.

“Het kan moeilijk zijn om over dood en rouw te praten. Met de dood doener wil ik een bijdrage leveren om de dood makkelijker bespreekbaar te maken.”

Lijkt het je leuk eens kennis te maken?

E-mail: info@dedooddoener.nl