Site Overlay

Over Andrea Grevink

Andrea Grevink de dood doener


Over Andrea

Ik ben Andrea Grevink en ik ben de dood doener. Na jaren in de cultuursector gewerkt te hebben ben ik sinds 2021 ook werkzaam in de uitvaartbranche. Met de dood doener beweeg ik tussen deze twee werkvelden in.

de dood doener is een platform over kunst, rouw & dood. Via Instagram deel ik kunst dat een link heeft naar kunst of rouw, met als overkoepelend thema: de dood. Volg @dedooddoener op Instagram als dit onderwerp ook jouw interesse heeft.

Ik ben 34 jaar en woon samen met mijn vriend en dochter in Rotterdam. Dit is de stad waar ik geboren en getogen ben. In Rotterdam heb ik een atelier, een plek waar ik eigen werk maak en onderzoek doe, daarnaast werk ik als uitvaartverzorger.

Andrea Grevink de dood doener

de dood doener

Tijdens mijn opleiding culturele en maatschappelijke vorming (BA Social Work) en later de kunstacadmie autonome beeldende kunst (BA Fine Arts) is mijn interesse voor de dood begonnen. Ik vond ‘de dood’ een magisch onderwerp en dat is in de jaren alleen maar blijven groeien. Vragen zoals: waar blijven we na het leven, bestaat de ziel, is er een hemel, reizen we naar een andere wereld of is er niets … denk jij wel eens na over de dood?

In het eerste jaar van de kunstacademie verloor ik mijn liefste vriendin aan zelfdoding. Die gebeurtenis heeft veel teweeggebracht. Uiteindelijk heeft het ervoor gezorgd dat ik met toewijding mijn werk in de uitvaartbranche doe. Met kunst, theater en muziek heb ik het onderwerp van rouw en dood jarenlang benaderd. Later ben ik het onderwerp ook gaan verweven in mijn eigen werk. Sinds 2021 ben ik de dood doener begonnen en deel ik via Instagram kunst over rouw en dood.

Marketing uitvaartbranche ondernemer de dood doener


Een keer kennismaken?

Stuur een e-mail naar: info@dedooddoener.nl
Of stuur een DM via Instagram @dedooddoener

Heb je geen Instagram en wil je toch op de hoogte blijven van de dood doener? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.